Hirdetések - 2019 február 12.

  • 2019. május 24-26-án újra magyarországi Mladifest! A 2. Máriabesnyői Mladifest mottója: Új szívet adok nektek. (Ez 36, 26) Az eseményről további információk a https://mladifest.eu/ honlapon találhatók.
  • Zarándokutat szervezünk Međugorjéba április 22-én, hétfő esti indulással és szombat délelőtti hazaérkezéssel. Várható költségek: 18.000 Ft útiköltség, + étkezési- és szállás-költség, mely előre láthatóan 65 Euro. Jelentkezni: Kemenes Gábor, 1393 Budapest, Pf. 317. címen, 5000.- Ft előleg befizetésével lehet február 28-ig történő beérkezéssel. Ezután már csak a buszok megteltéig fogadunk el jelentkezést. Utazni érvényes útlevéllel vagy személyigazolvánnyal lehet. A postautalványra kérjük olvashatóan ráírni a nevet, lakcímet, a "közlemény" helyén az útlevél vagy az igazolvány számát és a telefonszámot, ha van e-mail címet is. Nagy segítséget jelent, ha előre jelzik azt is, hogy kivel szeretnének egy autóbuszon utazni. Egy csekken több jelentkező előlegét is fel lehet adni a postaköltségek csökkentések érdekében, ebben az esetben célszerű levélben közölni a fent említett adatokat. A szállás- és buszfoglalás miatt kérjük a határidő pontos betartását! Aki igényli, annak csoportos utasbiztosítást tudunk kötni, melynek várható költsége 2000-2500 Ft/fő. A jelentkezők számától függ, hogy mekkora kedvezményt kapunk. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy kívánják-e igénybe venni a biztosítást vagy sem, melyhez a születési adatok megadására is szükségünk van.
  • Árpádházi Szent Margitra emlékezünk január 20-én, vasárnap délelőtt 11 órakor a Margitszigeten a domonkos-zárda romjainál, ahol Erdő Péter bíboros szabadtéri szentmisét mond Szent Margit sírja felett. Délután a több éves hagyománynak megfelelően engesztelő imádságra hívjuk a testvéreket. Találkozás fél 4 órakor a szökőkútnál, vagy 4 órakor Szent Margit sírjánál. Aki teheti, egy szál virágot és egy szál gyertyát hozzon magával.
  • A međugorjei plébánia Slavko Barbarić atya halálának 20. évfordulójára összegyűjti a zarándokok róla szóló tanúságtételeit. Aki szeretné megosztani tanúságtételét, a hírlevél szerkesztőségének címére (kemenes.gabor.echo@gmail.com, vagy Kemenes Gábor, 1393 Budapest, Pf. 317.) küldheti el azt.
  • A Boldogasszony Anyánk Béke Királynője hírlevél kapható az Új Ember könyvesboltban, a Ferenciek terén. A hírlevélre előfizetni a Kemenes Gábor, 1393 Budapest, Pf. 317. címen, „piros” postai csekken lehet. A hírlevél ára továbbra is 30 Ft + 100 Ft postaköltség, példányonként, vagyis egy évre, egy példány esetén 1560 Ft. Hálásan köszönünk minden adományt, amellyel lehetővé válik, hogy az idős, nélkülöző olvasóinknak, és a határon túl élő testvéreinknek is el tudjuk küldeni hírlevelünket.

Friss tartalmak

Írások

A csend és az imádság ideje

Elmélkedés a Szűzanya 2019. január 25-i üzenetéről

Kalkuttai Szent Teréz anya 1979-ben Oszlóban a Béke Nobel-díj átvételekor következőket monda: Isten a csend barátja. A fák, a virágok, a fű csendre buzdít. Nézzétek a csillagokat, a Holdat és a Napot, ahogyan csendben haladnak pályájukon.

Istennel együtt

Elmélkedés a Szűzanya 2019. január 25-i üzenetéről

Henryk Hoser érsek atya szentbeszéde a Mladifest záró szentmiséjén

A szentmise olvasmányai: 2 Móz 16, 2-5 és 12-14, Ef 4, 17-24, Ján 6, 24-35

Mit tegyünk, hogy Istennek tetsző dolgot cselekedjünk? Ma – ahogyan minden szentmisén – az Úr meghív bennünket, hogy fogadjuk el az ő ajándékait, amelyeket két asztalról kínál fel nekünk: az ige asztaláról és az eukharisztia asztaláról. Mindkettőre feltétlenül szükségünk van ahhoz, hogy tovább tudjunk haladni életünk útján, amely a végső cél felé vezet minket.

Fra Stefano Albanesi ferences atya tanúságtétele

Papi hivatásom nem egyik pillanatról a másikra történt, hanem olyasvalami volt, amit életem során újra és újra felfedeztem magamban. Az Úr már kicsi koromban szívembe helyzete azokat a gondolatokat, amelyek által a megszentelt élet iránti vágy kibontakozott bennem.

ISTEN IGÉJÉBŐL ÉLNI 29. Mladifest – Medjugorje – 2018. augusztus 1-5. V. rész

Katekézis – 2018. augusztus 5.
A katekézist fra Marinko Šakota tartotta.