Hirdetések - 2019 április 18.

 • 2019. május 24-26-án újra magyarországi Mladifest! A 2. Máriabesnyői Mladifest mottója: Új szívet adok nektek. (Ez 36, 26) Az eseményről további információk a https://mladifest.eu/ honlapon találhatók.
   
 • 7. NEMZETKÖZI LELKIGYAKORLAT AZ ÉLETÉRT Međugorjeban 2019. május 29. – június 1. Lelkigyakorlat az élet Édesanyjával: az orvosok, az egészségügyi dolgozó és az életvédők számára. Ima azokért, akik elveszítették gyermeküket, megsebződtek az abortusz bűne miatt, a spontán módon elvetéltekért, azokért a házaspárokért, akik gyermeket szeretnének, a prolife aktivistáiért, a családon belüli erőszak áldozataiért, az egyedülálló szülőkért, a gyermeket váró édesanyákért... A találkozó témája: „Kövess engem!“ (Mk 10, 21). A Szűzanya iskolájában. Előadó: fra Stanko Mabic. A szeminárium költsége 40€/fő. Jelentkezni 2019. május 15-ig lehet, az andrea.medjugorje@gmail.com címen.
   
 • 24. NEMZETKÖZI PAPI LELKIGYAKORLAT 2019. július 8-13. Međugorjeban. A lelkigyakorlat témája: „Kövess engem!“ (Mk 10, 21). A Szűzanya iskolájában. A lelkigyakorlat előadója fra Marinko Šakota, Međugorje plébánosa. Jelentkezni a p.kemenes.gabor@gmail.com címen.
   
 • A Boldogasszony Anyánk Béke Királynője hírlevél kapható az Új Ember könyvesboltban, a Ferenciek terén.
   
 • A Boldogasszony Anyánk, Béke Királynője hírlevélre előfizetni a Kemenes Gábor, 1393 Budapest, Pf. 317. címen, „piros” postai csekken lehet. A hírlevél ára továbbra is 30 Ft + 100 Ft postaköltség, példányonként, vagyis egy évre, egy példány esetén 1560 Ft. Hálásan köszönünk minden adományt, amellyel lehetővé válik, hogy az idős, nélkülöző olvasóinknak, és a határon túl élő testvéreinknek is el tudjuk küldeni hírlevelünket.

Friss tartalmak

Írások

Keressétek Istent a természetben

Elmélkedés a Szűzanya 2019. március 25-i üzenetéről

Idézzük fel a Szűzanya néhány üzenetét, amelyek hasonlítanak ehhez az üzenethez, amelyet most kaptunk:

Nem szolgálhatunk két úrnak

Elmélkedés a Szűzanya 2019. március 25-i üzenetéről

Első ránézésre látszik, hogy terjedelmes ez az üzenet. Igazából hétféle megállapítást és javaslatot tartalmaz. Vegyük őket sorra.

A zarándoklatszervezők, a Béke központok és a Medjugorjéhoz kapcsolódó ima- és karitatív csoportok vezetőinek 26. nemzetközi találkozója 2019.03.19.-2019.03.22. – I. rész

Szent József tanít minket

Kedves Testvéreim! Ma Szent Józsefre, erre a szelíd, de erős emberre fordítjuk a tekintetünket. József arra tanít minket, hogy hogyan legyünk igaz emberek, nyitottak az Isten és az emberek felé. Arra tanít minket, hogy hogyan viselkedjünk azokban a helyzetekben, amikor nem látunk világosan, amikor nehézségek érnek minket.

Távol és közel

A Biblia szerint az ember vándor ezen a földön. Istenkereső. Keresi az élet értelmét, keresi önmagát. Békét keres. A születésétől a haláláig úton van. Van, aki azt monjda, az ember útja a semmiből a semmibe vezet. Mi hisszük, hogy az ember Istentől jön, és útja Istenhez vezeti őt az örökkévalóságba. Bár az ember útjának célja Isten, Isten mégsem az út végén áll, mert Ő az Emmánuel, a velünk lévő Isten.