Hirdetések - 2019 március 9.

  • Előre jelezzük, hogy a 30. međugorjei ifjúsági találkozóra 2019. augusztus 1-6. között kerül sor. Az eseményre zarándoklatot szervezünk, melynek részleteiről későbbi számunkban adunk tájékoztatást.
  • 2019. május 24-26-án újra magyarországi Mladifest! A 2. Máriabesnyői Mladifest mottója: Új szívet adok nektek. (Ez 36, 26) Az eseményről további információk a https://mladifest.eu/ honlapon találhatók.
  • Zarándokutat szervezünk Međugorjéba április 22-én, hétfő esti indulással és szombat délelőtti hazaérkezéssel. Várható költségek: 18.000 Ft útiköltség, + étkezési- és szállás-költség, mely előre láthatóan 65 Euro. Jelentkezni: Kemenes Gábor, 1393 Budapest, Pf. 317. címen, 5000.- Ft előleg befizetésével lehet február 28-ig történő beérkezéssel. Ezután már csak a buszok megteltéig fogadunk el jelentkezést. Utazni érvényes útlevéllel vagy személyigazolvánnyal lehet. A postautalványra kérjük olvashatóan ráírni a nevet, lakcímet, a "közlemény" helyén az útlevél vagy az igazolvány számát és a telefonszámot, ha van e-mail címet is. Nagy segítséget jelent, ha előre jelzik azt is, hogy kivel szeretnének egy autóbuszon utazni. Egy csekken több jelentkező előlegét is fel lehet adni a postaköltségek csökkentések érdekében, ebben az esetben célszerű levélben közölni a fent említett adatokat. A szállás- és buszfoglalás miatt kérjük a határidő pontos betartását! Aki igényli, annak csoportos utasbiztosítást tudunk kötni, melynek várható költsége 2000-2500 Ft/fő. A jelentkezők számától függ, hogy mekkora kedvezményt kapunk. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy kívánják-e igénybe venni a biztosítást vagy sem, melyhez a születési adatok megadására is szükségünk van.
  • Árpádházi Szent Margitra emlékezünk január 20-én, vasárnap délelőtt 11 órakor a Margitszigeten a domonkos-zárda romjainál, ahol Erdő Péter bíboros szabadtéri szentmisét mond Szent Margit sírja felett. Délután a több éves hagyománynak megfelelően engesztelő imádságra hívjuk a testvéreket. Találkozás fél 4 órakor a szökőkútnál, vagy 4 órakor Szent Margit sírjánál. Aki teheti, egy szál virágot és egy szál gyertyát hozzon magával.
  • A međugorjei plébánia Slavko Barbarić atya halálának 20. évfordulójára összegyűjti a zarándokok róla szóló tanúságtételeit. Aki szeretné megosztani tanúságtételét, a hírlevél szerkesztőségének címére (kemenes.gabor.echo@gmail.com, vagy Kemenes Gábor, 1393 Budapest, Pf. 317.) küldheti el azt.
  • A Boldogasszony Anyánk Béke Királynője hírlevél kapható az Új Ember könyvesboltban, a Ferenciek terén. A hírlevélre előfizetni a Kemenes Gábor, 1393 Budapest, Pf. 317. címen, „piros” postai csekken lehet. A hírlevél ára továbbra is 30 Ft + 100 Ft postaköltség, példányonként, vagyis egy évre, egy példány esetén 1560 Ft. Hálásan köszönünk minden adományt, amellyel lehetővé válik, hogy az idős, nélkülöző olvasóinknak, és a határon túl élő testvéreinknek is el tudjuk küldeni hírlevelünket.

Friss tartalmak

Írások

Új életre hívlak benneteket

Elmélkedés a Szűzanya 2019. február 25-i üzenetéről

A katolikus egyházban Máriának, Jézus édesanyjának kivételes helye van. Nemcsak azért, mert a hívő nép századokon át bizalommal kérte közbenjárását, hanem azért is, mert az egyház hivatalos liturgiájában is rendkívüli helyet foglal el. Az egyház számos ünnepen és emléknapon emlékezik Máriára.

Mindenkit hív

Elmélkedés a Szűzanya 2019. február 25-i üzenetéről

Tom Lascelles tanúságtétele, Mladifest 2018.08

Newcasttleből jöttem, 21 éves vagyok és paralizisem van, ezért nem tudok járni.