Hirdetések - 2019 január 12.

  • Zarándokutat szervezünk Međugorjéba április 22-én, hétfő esti indulással és szombat délelőtti hazaérkezéssel. Várható költségek: 18.000 Ft útiköltség, + étkezési- és szállás-költség, mely előre láthatóan 65 Euro. Jelentkezni: Kemenes Gábor, 1393 Budapest, Pf. 317. címen, 5000.- Ft előleg befizetésével lehet február 28-ig történő beérkezéssel. Ezután már csak a buszok megteltéig fogadunk el jelentkezést. Utazni érvényes útlevéllel vagy személyigazolvánnyal lehet. A postautalványra kérjük olvashatóan ráírni a nevet, lakcímet, a "közlemény" helyén az útlevél vagy az igazolvány számát és a telefonszámot, ha van e-mail címet is. Nagy segítséget jelent, ha előre jelzik azt is, hogy kivel szeretnének egy autóbuszon utazni. Egy csekken több jelentkező előlegét is fel lehet adni a postaköltségek csökkentések érdekében, ebben az esetben célszerű levélben közölni a fent említett adatokat. A szállás- és buszfoglalás miatt kérjük a határidő pontos betartását! Aki igényli, annak csoportos utasbiztosítást tudunk kötni, melynek várható költsége 2000-2500 Ft/fő. A jelentkezők számától függ, hogy mekkora kedvezményt kapunk. Kérjük egyértelműen jelezni, hogy kívánják-e igénybe venni a biztosítást vagy sem, melyhez a születési adatok megadására is szükségünk van.
  • Árpádházi Szent Margitra emlékezünk január 20-én, vasárnap délelőtt 11 órakor a Margitszigeten a domonkos-zárda romjainál, ahol Erdő Péter bíboros szabadtéri szentmisét mond Szent Margit sírja felett. Délután a több éves hagyománynak megfelelően engesztelő imádságra hívjuk a testvéreket. Találkozás fél 4 órakor a szökőkútnál, vagy 4 órakor Szent Margit sírjánál. Aki teheti, egy szál virágot és egy szál gyertyát hozzon magával.
  • A međugorjei plébánia Slavko Barbarić atya halálának 20. évfordulójára összegyűjti a zarándokok róla szóló tanúságtételeit. Aki szeretné megosztani tanúságtételét, a hírlevél szerkesztőségének címére (kemenes.gabor.echo@gmail.com, vagy Kemenes Gábor, 1393 Budapest, Pf. 317.) küldheti el azt.
  • A Boldogasszony Anyánk Béke Királynője hírlevél kapható az Új Ember könyvesboltban, a Ferenciek terén. A hírlevélre előfizetni a Kemenes Gábor, 1393 Budapest, Pf. 317. címen, „piros” postai csekken lehet. A hírlevél ára továbbra is 30 Ft + 100 Ft postaköltség, példányonként, vagyis egy évre, egy példány esetén 1560 Ft. Hálásan köszönünk minden adományt, amellyel lehetővé válik, hogy az idős, nélkülöző olvasóinknak, és a határon túl élő testvéreinknek is el tudjuk küldeni hírlevelünket.

Friss tartalmak

Írások

Máriával 2019-ben

Elmélkedés a Szűzanya 2018. december 25-i üzenetéről

Az üzenet olvasásakor fülemben cseng a taizéi ének: Jézus, életem, erőm, békém, Jézus társam, örömöm, Benned bízom, Te vagy az Úr, már nincs mit félnem, mert bennem élsz… Ez az alap.

Jézus a Béke Királya

Elmélkedés a Szűzanya 2018. december 25-i üzenetéről

Első pillanatra a Szűzanya üzenetei egyformának tűnhetnek, de az édesanyai szó mindig új módon táplál és buzdít bennünket. A víz is sok évszázad óta egyforma, de mégis mindig újra táplálja és életben tartja a nemzedékek hosszú sorát. Ezen a karácsonyon is, ahogyan mindig, a Szűzanya a gyermek Jézussal, a Béke Királyával érkezett, pontosan úgy, ahogyan a jelenések első napján elmondták a látnokok. Jézust ajándékozza nekünk és Jézushoz vezet bennünket.

Engedelmeskedjetek Hoser érseknek!

Siete obedienti al mons. Hoser! (Legyetek engedelmesek Hoser érseknek!) – ezek voltak Ferenc pápa szavai, amelyeket hozzám intézett miután bemutatkoztam és elmondtam neki, hogy én vagyok Međugorje plébánosa és Hoser érsek üdvözletét hoztam.

ISTEN IGÉJÉBŐL ÉLNI 29. Mladifest – Medjugorje – 2018. augusztus 1-5. IV. rész

Katekézis – 2018. augusztus 4.
A katekézist Henryk Hoser érsek atya tartotta.

Kedves Barátaim! Szeretnélek emlékeztetni benneteket az itt elhangzott tanúságtételekre. Láttunk egy nagy családot, akik tanúságot tettek arról, hogyan élnek, és láttuk, hogy boldogok. Hallottuk Blanka Vlašić tanúságtételét arról, hogy tudnunk kell, honnan jöttünk és hová tartunk. Maria és Darko a férfi és a nő, a férj és a feleség némelykor nehéz kapcsolatáról beszélt tanúságtételében. Gondolkodjunk el ma ezeken a tanúságtételeken.