Örömmel teli a szívem

Örömmel teli a szívem

Elmélkedés a Szűzanya 2021. június 25-i üzenetéről

          A Szűzanya édesanyai szíve örömmel teli, mert az elmúlt negyven év során sok szív megnyílt üzeneteire és jelenlétére. Édesanyai szíve örömmel és hálával telt. Senki sem tud olyan jót kívánni gyermekének, mint az édesanya, aki vágyakozva és remegő szívvel kíséri gyermeke lépteit. A Szűzanya örvendezik és hálás azért, hogy hívása elfogadásra talált. Nekünk kellene azonban hálásnak lennünk Mária közelségéért és hívásáért, amely tele van vágyakozással és szeretettel minden emberi szív iránt. 
          Mária örvendezik és hálás jóságunkért és viszont szeretetünkért. Csak a szerető szív örül mások jóságának, ő látja meg másokban a jót és a jóságban való növekedésre buzdít. Ez számunkra is meghívás arra, hogy mi is állandóan fel tudjuk ismerni másokban a jót. Csak a tiszta szív láthatja tisztán a másik embert és igyekszik tisztává tenni, ha van valami negatív dolgot tapasztal a másikban.
          Szent II. János Pál pápa „Az új évezred kezdetén” című apostoli levelében programot tárt az egyház, a közösségek és minden egyes keresztény elé. A pápa levelében arra buzdít bennünket, hogy tanuljuk meg a másik emberben meglátni a testvért, a Szentháromság titkát, amely ott lakozik minden emberben. Szent II. János Pál pápa a közösségi lelkiség ápolására buzdít minket. Mindannyian össze vagyunk kapcsolva, ezért a másik ember jóléte a mi javunk is. A másik ember baja a miénk is.
          A Szűzanya nyíltan szól hozzánk, ahogyan korábbi üzeneteiben is, arról, hogy létezik a rossz és a gonosz, a sátán, aki mindig békétlenséget szít, és el akar távolítani bennünket az élet középpontjától és forrásától, Istentől. Az Isten melletti döntés egyben a bennünk és a körülöttünk lévő jó melletti döntés is. Az Isten melletti döntés, az egészség, a teljesség és a béke melletti döntés is, ahogyan a természetben, úgy az emberi testben és szívben is. 
          Döntsünk Isten mellett, akihez a Szűzanya, a Béke Királynője kitartóan és türelmesen vezet bennünket. Ő ismeri legjobban az utat, a módját és az eszközét annak, ami segíteni fog nekünk abban, hogy találkozzunk Istennel, akivel Ő, az Édesanya és Szeplőtelen Szűz betelt, mert kegyelemmel teljes.
  

Imádság

Szűz Mária, Béke Királynője, ebben az üzenetedben is a békéért és a szabadságért való imára hívsz bennünket. Sok szív békétlenséggel telt és rabságban él. Sok szív önmaga és szerettei miatti félelemmel és szorongással telt. Veszélyeztetettnek és elveszettnek érezzük magunkat ebben a világban, amely tele van bizonytalansággal. Sokan a betegség és a vírus okozta fenyegetettség miatt szorongatott helyzetbe és sötétségbe kerültek, amelyből nem látnak kiutat.
Ó, Mária, te, aki ezen a földön jártál és átélted mindazt, amit mi is megélünk, járj közbe értünk, imádkozz értünk és velünk, hogy megtapasztalhassuk és találkozhassunk azzal az Istennel, akivel Te találkoztál. Könyörögd ki szívünk, lelkünk és testünk gyógyulását mindabból, ami fenyeget és veszélyezteti életünket. Különösen is felajánlom neked Édesanyánk, Mária mindazokat, akiket betegség súlyt és betegágyukhoz láncolva töltik mindennapjaikat. Édesanyai közbenjárásoddal és közelségeddel légy közel hozzájuk.

Ámen.

M.M
fordította: Sarnyai Andrea